Mendix modeler

“Het nieuwe normaal is nog niet uitgekristalliseerd maar we moeten wel beginnen om er naartoe te bewegen”

Hoewel de volledige impact van de huidige crisis nog niet duidelijk is moeten bedrijven wel al nadenken hoe zij in gaan spelen op de nieuwe realiteit. Wat vast staat is dat tijdens en na de Covid-19 crisis, processen en interacties met klanten en business partners anders zullen gaan lopen. Denk daarnaast ook eens aan hoe een volledige supply chain abrupt, of gefaseerd, tot stilstand is gekomen. Zowel aan de toevoer, doorvoer als ook de kant van verkoop en levering. Vervolgens moet deze keten straks weer zo optimaal mogelijk gaan draaien. Ongeacht of dit weer op volle kracht is of voorlopig nog beperkt.

supply chain

Applicaties moeten flexibel, wendbaar en schaalbaar zijn om te kunnen omgaan met deze drastische veranderingen in de markt. Sommige bedrijven zijn in staat geweest om tijdens de crisis snel te reageren op de nieuwe 1,5 meter realiteit. Voorbeelden hiervan zijn nieuwe producten als crisis gerelateerde verzekeringsproducten of het snel kunnen routen van klantinteracties naar online kanalen. De organisaties die al actief bezig waren met hun digitale transformatie, blijken sneller en beter in staat om in te spelen op de nieuwe werkelijkheid.

Als de huidige crisis ons één ding leert, is het dat we in een dynamische wereld leven waarin wendbaarheid van essentieel belang is voor het kunnen overleven van bedrijven.

 

Wat is het Mendix platform?

Het Mendix platform is een software platform waarmee bedrijven de ontwikkeling van waardevolle software oplossingen dramatisch kunnen versnellen. Het platform ondersteunt de volledige applicatie levenscyclus, van idee tot ontwikkeling, deployment en management van de oplossing.

Application deployment cycle

Daarnaast draait de software ontwikkeling om het snel creëren van waarde door intensieve samenwerking tussen business kennishouders en Mendix ontwikkelaars. Door gebruik te maken van visuele modellen (Low Code) kunnen business domein experts zoals process experts of business analysten, naadloos samenwerken met Mendix business engineers. Dit zorgt voor wendbaarheid en het versneld kunnen ontwikkelen van software oplossingen in korte iteratieve cycli.

De “cloud-native” architectuur van het platform zorgt ervoor dat de applicaties eenvoudig kunnen worden gedeployed bij een cloud provider zoals AWS, SAP Cloud platform, Azure of IBM. Dit resulteert niet alleen in een zeer korte aanlooptijd om aan de slag te gaan met applicatie ontwikkeling op het Mendix platform, maar ook tot het goed toe kunnen passen van zaken als flexibele schaalbaarheid, scripted infrastructure en continuous deployment pipelines.

 

Readiness is your best protection

De huidige crisis toont aan dat de mogelijkheid om snel intelligente oplossingen te ontwikkelen voor veranderende marktomstandigheden van essentieel belang is voor het goed kunnen functioneren van bedrijven.

Bedrijven moeten juist nu investeren in een platform als Mendix om klaar te zijn voor het snel kunnen ontwikkelen van digitale oplossingen wanneer de markt daar om vraagt. Bedrijven die al met Mendix werken zijn bijvoorbeeld in staat om ook vrij gemakkelijk tijdelijke oplossingen te bouwen zonder dat je daar in de basisprocessen en systemen maatwerk moet bouwen. Exploratie en innovatie wordt krachtiger met Mendix.

 

SAP en Mendix

 

MxBlue denkt graag mee met bedrijven over het goed inrichten van een op Mendix gebaseerde low-code capability die een fundamentele bijdrage levert bij de transitie naar “het nieuwe normaal”.

Wil u meer weten over de mogelijkheden en impact voor uw organisatie neem dan contact op met Han Pieter Duyverman.

Blijf gezond!

Leave a Reply