Arnold – collega in de spotlight

Na ruim twintig jaar in de SAP-wereld kwam Mendix op Arnolds pad. Sindsdien wil hij niets anders: Mendix is toegankelijk, visueel, combineert goed met SAP en je kunt er razendsnel applicaties mee bouwen. Zoals hij zelf zegt: ‘Eerst schreef ik regels code, nu werk ik met diagrammetjes. Veel overzichtelijker.’

Vanwaar je overstap naar MxBlue?

‘Ik wilde me verder ontwikkelen in Mendix. Bij mijn vorige werkgever was daar weinig ruimte voor. Ik zocht eenzelfde soort bedrijf: informeel, niet al te groot. MxBlue past helemaal binnen dat plaatje. Het is jong en heeft een sterke binding met SAP dankzij SUPERP. Daardoor kan ik mijn SAP-ervaring hier goed benutten.’

Ik voel me gewaardeerd en krijg de ruimte om me te ontwikkelen in de richting die ik wil: meters maken in Mendix, en tegelijkertijd de combinatie met SAP verstevigen

Wat geeft je de meeste energie in je werk?

‘Met een MxBlue-projectteam bij de klant op locatie werken is het leukst. We zaten al eens in een online scrumteam met een klant in Duitsland en een in Italië. Op dit moment ontwikkel ik een budgetbeheerapplicatie voor een afdeling van PVH, het bedrijf achter modemerken als Tommy Hilfiger en Calvin Klein. Dat is een zelfstandige opdracht, die ik grotendeels vanuit huis uitvoer. Een dag in de week werk ik op kantoor bij MxBlue, puur voor de gezelligheid en de binding.’

Arnold met scrumteam op locatie bij PVH

Hoe zou je de sfeer bij MxBlue omschrijven?

‘Als open, warm en positief. Ik voel me gewaardeerd en krijg de ruimte om me te ontwikkelen in de richting die ik wil: meters maken in Mendix, en tegelijkertijd de combinatie met SAP verstevigen. We zijn laatst nog met SUPERP op wintersport geweest. De maandelijkse kennissessie vind ik ook erg sterk. Een collega vertelt dan over iets wat hij heeft ontdekt. Altijd praktisch, relevant en een eyeopener. En we sluiten af met een biertje. Zo zie je elkaar weer even en leer je wat.’

Lees meer over werken bij MxBlue