Mendix UI/UX design

De user interface is wat je ziet, de user experience wat je ervaart. Met het UI-design zorgen we voor een app waar mensen mee willen werken. Met het UX-design zorgen we dat ze ermee willen blijven werken.

Praten en doorvragen

Een prikkelend design dat uitnodigt tot interactie en een intuïtieve gebruikerservaring die nauw aansluit bij de wensen van gebruikers? Die ontwerp je niet van achter je bureau. Daarvoor moet je de organisatie in. Praten met de stakeholders en doorvragen om tot de kern te komen. Onze goedgevulde gereedschapskist met onderzoeks- en visualisatiemethoden garandeert dat we de juiste informatie boven water krijgen. Zodat we zeker weten dat de gebruiker straks op de eerste plaats komt.

Van mock-up naar MVP

Die goedgevulde gereedschapskist openen we tijdens de designsprint (sprint 0). De gebruikersinzichten die we hierbij opdoen vertalen we naar een voorlopig ontwerp in de vorm van wireframes of mock-ups. Hieruit destilleren we de user stories, glasheldere omschrijvingen van wat de gebruiker wil bereiken. Zo weten onze ontwikkelaars precies wat ze moeten bouwen. Te beginnen met de allerbelangrijkste onderdelen. Als de app in die minimale opzet (het Minimal Viable Product of MVP) werkt, volgt de rest.

Makkelijker en leuker

Met deze werkwijze slagen we er steeds weer in om complexe processen te vertalen naar Mendix-applicaties waarmee je ingewikkelde werkzaamheden eenvoudiger en sneller uitvoert. Of nog beter: die vervelende taken automatisch afhandelen. Daarom is iedere feature die we voorstellen gedacht vanuit de eindgebruiker. Want alleen als een applicatie de problemen oplost waar zij tegenaanlopen, ben je verzekerd van blij gebruikers. Zo maken we werken met SAP makkelijker en leuker. En niet te vergeten: stukken effectiever.

S/4HANA en Fiori-apps

Werken jullie met S/4HANA? Dan is het voor de gebruikers fijn als de Mendix-app die wij voor ze maken een naadloze interactie heeft met de Fiori-apps die ze gewend zijn. Onze UX-designers zijn goed bekend met de UX-richtlijnen van Fiori, en uiteraard met Fiori zelf. Met het Fiori 3 theme package dat we speciaal hiervoor hebben ontworpen, merk je het verschil met een Fiori-app niet of nauwelijks. Met als resultaat dat gebruikers jullie nieuwe Mendix-app vlot in de vingers hebben.

Good UX = good business

Bij MxBlue hameren we graag op het belang van een doordachte UX-strategie. Want een goed UX-design vergroot de acceptatie van de app binnen jullie organisatie en zorgt voor tevreden gebruikers. Blije gebruikers zelfs. En dat zorgt er weer voor dat de bedrijfsdoelstellingen en de behoeften en wensen van de medewerkers op één lijn liggen. Waar je een goed UX-design aan herkent? Aan deze vijf kenmerken:

UI naadloos met UX

Onze UX-designers zijn ervaren en geschoold in het UX-vak en getraind in Mendix en SAP Design Thinking. Onze designers zijn gecertificeerde Mendix-ontwikkelaars die meebouwen aan de frontend. Ze doorgronden zowel het Mendix UI-framework Atlas UI als SAP Fiori. Hun kennis van responsive development zorgt voor applicaties met een brede, duurzame toepassing. Zo zorgen we voor een applicatie die niet alleen voldoet aan de bovenstaande vijf kenmerken, maar de verwachtingen overtreft.