Agile projecten van A tot Z

Je bent overtuigd van de voordelen van low-code Mendix voor SAP en wilt een bedrijfsapplicatie ontwikkelen. Alleen… zo’n ontwikkelproces past niet lekker in je organisatiestructuur, teamindeling of aanpak. Wat nu?

Wij gaan je helpen

Het maakt niet uit of jullie projectmatig werken, vanuit portfoliomanagement, of al uit de voeten kunnen met agile. Zelf werken we agile en daar zijn we behoorlijk flexibel in. Door onze aanpak op bepaalde vlakken aan te passen, laten we agile aansluiten op jullie werkwijze. Het liefst doen we dat met een team dat bestaat uit onze mensen én die van jou. Omdat je samen tot betere resultaten komt. Maar ook omdat deze opzet zorgt dat je ons op termijn niet meer nodig hebt. Dan kunnen jullie het zelf.

Positieve energie

De korte cycli en iteratieve samenwerking tussen ontwikkelaars en eindgebruikers: low-code Mendix is ervoor gemaakt. Er ontstaat veel positieve energie doordat je snel waarde creëert en resultaten boekt. We volgen de best practices van PRINCE2 Agile, dat de voordelen van projectmatig en agile werken combineert. Zo weten we zeker dat zaken als tijdslijnen, budgetten, doelstellingen en complexe integraties met andere systemen, teams en projecten niet uit het zicht raken.

Hoe pakken we dat aan?

 • Intakegesprek / Discovery meeting
  We beginnen m et een globale beschrijving van de doelstellingen en wat je met de applicatie moet kunnen doen. Al meteen met speciale aandacht voor de eindgebruiker.
 • Sprint 0
  Samen met jullie zoomen we in op het bedrijfsvraagstuk. Echt de diepte in. Onze bevindingen vertalen we naar een voorstel voor een Mendix-applicatie.
 • Voorstel
  We beschrijven de functionele eisen en de globale architectuur met de benodigde integraties en beveiliging. Maar ook de opzet van het team dat de app bouwt, en de eerste sprints en releases.
 • Maken!
  Met de doelstellingen en aanpak helder in het vizier gaan we de applicatie maken. Dat doen we op basis van scrum, met tweewekelijkse sprints waarin het team de resultaten oplevert.

Perfecte combinatie: MxBlue en jouw organisatie

Het winnende team bevat mensen van MxBlue en mensen uit jouw organisatie. Soms heeft dezelfde persoon meerdere rollen, en een rol kan fulltime of parttime zijn. Hoe we het team inrichten? Dat hangt er maar net vanaf wat nodig is voor een succesvol ontwikkeltraject.

 • Product Owner
  Vertegenwoordigt de eindgebruikers, die straks met de applicatie gaan werken. Voor ons een heel belangrijke rol, want ons einddoel is altijd een oplossing die het werk leuker en makkelijker maakt.
 • Subject Matter Expert
  Medewerker uit jouw organisatie met veel kennis van de bedrijfsprocessen die voor de app van belang zijn.
 • Scrum Master
  Zorgt dat het scrumproces soepel en effectief verloopt. Vaak is deze rol gecombineerd met een andere rol in het team.
 • Mendix Engineer
  Dit zijn onze makers die de applicatie bouwen op basis van het Mendix low-codeplatform.
 • QA/Test Engineer
  Kwaliteitscontrole is een integraal onderdeel van ons ontwikkelproces. Het is dus niet iets waar we pas aan het eind van een project oog voor hebben. Onze QA zorgt er natuurlijk ook voor dat de applicatie precies doet wat we hebben afgesproken. Lees meer over Mendix QA/Testing
 • UX Designer
  De UX-designer ontwerpt niet alleen de look-and-feel van de applicatie, maar ook een optimale gebruikerservaring. Al vroeg in het ontwerpproces maken we een prototype. Dit geeft jullie alle gelegenheid om feedback te geven op het design. Lees meer over Mendix UX/UI-design
 • (Agile) Project Manager
  Naast het ontwikkelproces zelf spelen nog tal van zaken: budgetten, tijdslijnen, uitfasering van legacy-systemen, afhankelijkheid van andere teams of projecten, risico- en stakeholdermanagement. Doordat de projectmanager hierop focust, heeft het team de handen vrij om zich volledig op de app te storten.