Onze geschiedenis

‘Echt mooie dingen maken’ is wat Han Pieter altijd al wilde. Een economische achtergrond en meer dan 20 jaar ervaring in development leidden tot een unieke visie op het ontwikkelen van softwareoplossingen die het verschil maken. Spoiler alert: daar is meer voor nodig dan alleen techniek.

Han Pieter

Als kind was Han Pieter Duyverman de spreekwoordelijke computerwhizzkid. Toch besloot hij economie te studeren. Wat hij combineerde met het bouwen van websites en databases, dat dan weer wel. Bij ABN AMRO leerde hij enterprise-applicaties ontwikkelen en beheren. En ervaarde hij in de praktijk hoe ingewikkeld het kan zijn om de business en IT écht goed te laten samenwerken.

Hierna stapte Han Pieter over naar Mendix om de Amerikaanse vestiging op te zetten. Deze intensieve kennismaking met het platform en de filosofie erachter overtuigde hem van de ongekende mogelijkheden van Mendix. Dat smaakte naar meer.

Niet alleen goede code

In 2017 richtten Han Pieter en SAP-dienstverlener SUPERP samen MxBlue op. Het uitgangspunt: bedrijven verder helpen door Mendix en SAP op intelligente wijze te combineren. Aan de basis van die propositie ligt een passie voor techniek. ‘Elke regel code die we schrijven moet goed zijn, alleen zo kunnen we echt mooie oplossingen ontwikkelen’, zoals Han Pieter het formuleert.

Maar het stopt niet bij goede code. Het is de combinatie van goed gereedschap (het Mendix low-codeplatform), gemotiveerde vakmensen en professioneel projectmanagement die MxBlue in staat stelt om écht het verschil te maken voor hun klanten

Daan Balijon

Drie jaar later, in 2020, trad Daan Balijon toe tot de directie van MxBlue om verdere professionalisering en groei mogelijk te maken. Daan begon zijn carrière als SAP technology consultant bij Accenture. Als ervaren project- en programmamanager met verstand van IT-architectuur weet hij dat de menselijke factor minimaal zo belangrijk is als de techniek.

Daan mag zich graag vastbijten in een uitdaging en is enorm gedreven, maar zal nooit ja zeggen tegen een project waar hij niet achter staat. WYSIWYG, altijd met oog voor wat klanten verder helpt.

Het verschil maken

Met MxBlue willen Han Pieter en Daan niet alleen een professioneel, maar ook een plezierig bedrijf zijn. Zowel om mee als voor te werken. Ze willen een omgeving creëren waarin Mendix-makers het beste uit zichzelf halen. Een omgeving waarin ze samen met hun klanten oplossingen ontwikkelen die het verschil maken. Ze gaan weloverwegen te werk en zetten altijd in op de beste oplossing. Liever goed dan snel. Met een strak gecoördineerd proces zonder overbodige vergaderingen. Zodat er altijd voldoende tijd is om iets te bouwen waar ze trots op kunnen zijn: een applicatie die complexe processen en ingewikkelde werkzaamheden vereenvoudigt en het werk leuker en makkelijker maakt voor jouw medewerkers.