Egeria investeert in moederbedrijf SUPERP

De Meern, 4  september 2023 – SUPERP haalt investeerder EGERIA aan boord om samen met het zittende management en de huidige aandeelhouders de verdere ontwikkeling van het bedrijf te bewerkstelligen.

SUPERP is sinds 1999 actief als hoogwaardige SAP consultancy dienstverlener in de Nederlandse markt. Het bedrijf heeft de laatste jaren een sterke groei gerealiseerd en verzorgt een breed spectrum aan SAP gerelateerde diensten. Zij heeft onder andere leidende marktposities opgebouwd binnen de kennisdomeinen security, testing en development. Ook is het dienstenaanbod voor SAP gebruikende organisaties verder uitgebreid via dochterbedrijven MxBlue (Mendix) en SxBlue (SalesForce). Anno 2023 werken er ruim 300 consultants onder de vlag van SUPERP om toonaangevende  bedrijven te helpen bij de realisatie van hun digitale en SAP gerelateerde uitdagingen.

EGERIA geeft SUPERP de nodige additionele financiële en operationele slagkracht om haar groeiambities te verwezenlijken. SUPERP zal de komende jaren extra focus leggen op de expansie van het dienstenaanbod om zo te kunnen blijven voldoen aan de groeiende behoeften van haar klanten. Sander van Alphen, partner bij Egeria: “Wij zijn onder de indruk van de groei die het team van SUPERP de afgelopen jaren heeft gerealiseerd. Door een combinatie van ondernemerschap, diepgaande technische kennis, langlopende klantrelaties en een aansprekende bedrijfscultuur heeft SUPERP een mooie positie verworven binnen de markt voor SAP (gerelateerde) diensten. Wij zien ernaar uit om het team van SUPERP te ondersteunen bij het realiseren van hun ambitie om verder te groeien en nog relevanter te worden voor haar aansprekende klanten”.

Ruud Hoogendorp, Managing Director bij SUPERP: “Wij zijn enorm trots op ons bedrijf en wat we in de afgelopen 24 jaar met onze mensen hebben neergezet. We hebben een omgeving gecreëerd waarin zowel onze consultants als onze klanten zich thuis en gewaardeerd voelen. Om invulling te kunnen blijven geven aan de ambities van onze klanten en die van onze organisatie zijn we erg blij met de extra slagkracht die we door de samenwerking met EGERIA krijgen“. 

Over Egeria

Egeria is een in 1997 opgerichte, onafhankelijke Nederlandse investeringsmaatschappij gericht op middelgrote ondernemingen. Egeria investeert in gezonde bedrijven met een ondernemingswaarde tussen EUR 50 en 350 miljoen. Egeria gelooft in het samen met ondernemende managementteams bouwen van bedrijven (Samen Durven Bouwen). Egeria Private Equity Funds heeft deelnemingen in 15 bedrijven in Nederland en Duitsland, Egeria Evergreen heeft investeringen in 7 bedrijven. De portefeuillebedrijven van Egeria hebben een gezamenlijke omzet van meer dan EUR 2 miljard en bieden werk aan ruim 12.000 mensen.