Hoe herkent een supermarkt een tomaat?

Geen grap! Bij MxBlue nemen wij Retail, AI met Mendix uiterst serieus! In een retailomgeving kan het uitdagend zijn om producten zonder barcode eenvoudig te herkennen en te integreren met een systeem.

Hoe “scannen” we bijvoorbeeld een tomaat in een supermarkt? Tijdens een recente presentatie bij Mendix legde Robin uit hoe AI en image recognition ingezet kunnen worden om producten zonder barcode te identificeren. Met een eenvoudig voorbeeld van een tomaat demonstreerde hij de kracht van deze technologie.

Image recognition

Image recognition is een technologie die kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om objecten, plaatsen, mensen of acties in afbeeldingen te identificeren. In de retailsector kan deze technologie helpen bij het herkennen van producten op basis van beelden, wat processen zoals inventarisbeheer en kassa-afhandeling efficiënter maakt. Mendix speelt hierin een cruciale rol door bedrijven te voorzien van een platform waarop zij snel en eenvoudig AI-gedreven applicaties kunnen ontwikkelen en implementeren.