Richie – collega in de spotlight

Van zijn tweelingbroer Joey hoorde Richie voor het eerst over Mendix. En over MxBlue, waar Joey net was begonnen. In de avonduren leerde Richie zichzelf Mendix en op een vrijdagavond stuurde hij een bericht naar Han Pieter en Daan. De week erop tekende hij zijn contract. En daar heeft hij nog geen moment spijt van gehad.

Wist je altijd al dat je iets met software en IT wilde doen?

‘Met IT wel. Net als mijn broer heb ik technische bedrijfskunde aan de TU Eindhoven gestudeerd. Daarna volgde ik de master Operations Management and Logistics en werkte ik als business intelligence consultant. In die baan deed ik veel met data en analyses, en ontstond mijn interesse in het maken van applicaties. Het leuke aan Mendix is dat het low-code is: eenvoudiger en minder technisch dan programmeren. En daardoor veel sneller dan code schrijven. Zelfs zonder IT-achtergrond is het goed te begrijpen. Tegelijkertijd blijft het uitdagend: er is altijd wel een puzzel om op te lossen.’

Het niveau binnen MxBlue ligt hoog en we leren veel van elkaar

Wat doe je allemaal met Mendix?

‘Eigenlijk heb ik twee rollen. Eerst analyseer ik het probleem, kijk ik wat de beste oplossing is voor de klant en geef ik advies. Vervolgens ga ik die oplossing maken in Mendix. Het is dus een combinatie van consultancy en het leveren van het product. Meestal doe ik dat op locatie bij de klant. Nu zit ik bijvoorbeeld bij Toyota Louwman Financial Services. Daar houd ik me bezig met de financiële applicaties: ik stel verbeteringen voor, voer optimalisaties door en voeg nieuwe functionaliteiten toe.’

Wat maakt het zo leuk om dat bij MxBlue te doen?

‘Het is een fijn en hecht team, waarin verschillende expertises samenkomen: UI/UX’ers, vormgevers, developers, testers… Het niveau binnen MxBlue ligt hoog en we leren veel van elkaar. Elke maand is er een hands-on sessie met het hele team. Dan praten we bij en delen we onze kennis. En je krijgt veel waardering voor je werk bij MxBlue.’