Mendix & OpenAI – een nieuw tijdperk in applicatieontwikkeling

Als Mendix-ontwikkelaar bij MxBlue SUPERP ben ik geïntrigeerd door nieuwe technologieën in softwareontwikkeling, vooral die ons helpen betere bedrijfsapplicaties voor klanten te maken. Veel technologieën volgen de bekende hype cycle, maar sommige, zoals AI, die we eerder verwierpen, krijgen nu nieuwe aandacht. Als dat ‘intelligente’ model het verschil tussen een chiwawa en een blueberry muffin niet kan herkennen, hou dan maar op. 

Game changer: OpenAI’s GPT-4 en assistant platform

Met ChatGPT 3 begon OpenAI met de massale adoptie van taalmodellen, wat essentieel is voor governance en regelgeving. Wel prettig voordat we met (klant)data aan de slag gaan. Ik gebruik GPT-3 en GPT-4 zowel persoonlijk als professioneel vrij intensief. Ze hebben onze aanpak in probleemoplossing en ontwikkeling getransformeerd, door efficiëntie in het schrijven van software en documentatie.

De integratie met Mendix

De integratie van GPT-4 in Mendix biedt kansen om bedrijfsprocessen te herzien en te verbeteren. OpenAI en Microsoft hebben stappen gezet voor softwareontwikkelaars om applicaties met taalmodellen te integreren. Door OpenAI API’s te gebruiken, kunnen we veilig verzoeken sturen en antwoorden verwerken in applicaties.

Belang voor klanten

OpenAI integratie met Mendix stelt ons in staat om samen met onze opdrachtgevers bedrijfsprocessen te transformeren en te automatiseren, waardoor we innovatieve en slimme oplossingen kunnen bieden die zowel tijd als middelen besparen. Taalmodellen kunnen handmatige handelingen in processen vervangen, wat leidt tot efficiëntere werkstromen. Bij MxBlue zijn we actief bezig met het standaardiseren van de interactie tussen Mendix en OpenAI, gericht op een naadloze implementatie bij onze klanten. We staan aan de vooravond om de eerste pilotprojecten bij onze klanten te lanceren.

…we zijn actief bezig met het standaardiseren van de interactie tussen Mendix en OpenAI, gericht op een naadloze implementatie bij onze klanten.

De overgang naar productiewaarde implementatie van deze technologieën luidt een nieuw tijdperk in applicatieontwikkeling in. GPT-4 en het Assistent-platform verleggen de bestaande grenzen en stimuleren ons om de ontwikkeling van zakelijke applicaties opnieuw te overdenken. Dit is niet alleen een technologische upgrade, maar een strategische beweging naar toekomstbestendige oplossingen en het leveren van waarde voor de klant.

Door: Robin de Jong – Mendix Maker