Reis mee naar Figma Config met Dick en Rick

Hi! Wij zijn Dick en Rick (ja je leest ‘t goed!). Teamleden van de MxBlue UX-Guild. Figma is de afgelopen jaren dé tool geworden voor ons UX-werk. Daarom gaan we dit jaar met een deel van ons UX-team naar San Francisco om de Figma Config-conferentie bij te wonen. Hier deelt Figma de nieuwste innovaties en komen senior designers van grote multinationals aan het woord over trends, technieken, en UX-innovaties. 

Als UX-Guild willen we graag up-to-date blijven. We hopen veel te leren uit de keynotes en hands-on sessies over: 

  • De nieuwste Figma aankondigingen 
  • AI in UX 
  • User Experience 
  • Design Systemen 
Figma Config

Vooruitblik naar de conferentie 

Wie zijn wij en welke onderwerpen zijn voor Mendix developers relevant? Tijdens het event zullen we dagelijks een blog/vlog plaatsen met onze highlights. Houd volgende week onze MxBlue LinkedIn in de gaten! 

Dick Doeven 

Ik ben Dick Doeven en werk vier jaar bij SUPERP en MxBlue. We hebben een UX-afdeling opgezet bij een grote netbeheerder en werken aan tientallen Mendix-projecten. Hier doen we gebruikersonderzoek, maken Hi- en Lo-fi wireframes, onderhouden een design system voor meer dan 100 apps, en geven designadvies.Om mijn kennis verder uit te breiden wil ik me graag focussen op de onderstaande onderwerpen.   

Accessibility 

De European Accessibility Act (EAA) vereist dat bedrijfsapplicaties vanaf 28 juni 2025 voldoen aan de WCAG 2.2 A en AA-richtlijnen. Woensdag ga ik naar de lezing “Advocating and Designing for Human Needs” door Zulhilmi Icksan, over hoe we de wensen van gebruikers centraal kunnen stellen. 

Design Systemen 

Een goed design system is essentieel voor schaalbare en aanpasbare applicaties. Met mijn ontwikkeldoel naar UX-lead is dit belangrijk. Donderdag woon ik de lezing “Scaling Up Design Systems” bij, gegeven door drie senior designers van Zalando. Ze delen hun ervaringen met het opbouwen van een nieuw design system. 

Rick van der Werf 

Hi, ik ben Rick. Dit jaar vier ik mijn vijfde jaar bij MxBlue en werk al acht jaar in UX-consultancy. Figma is mijn go-to tool voor designs en dit jaar kunnen we live naar Figma Config. Dit zijn de thema’s waar ik naar uitkijk: 

AI als UI-assistent 

AI zal UX- en ontwikkelingswerk ondersteunen, waardoor we productiever worden en meer tijd met eindgebruikers kunnen doorbrengen. Ik ben benieuwd naar de sessies “Enhancing Product Experiences with AI” en “Advocating and Designing for Human Needs”. 

Toegankelijkheid 

Met de naderende European Accessibility Act wordt toegankelijkheid een groot thema. Ik wil meer leren over het doen van onderzoek naar de beperkingen van gebruikers. 

Design Systemen & Product Management 

Een goed design system is cruciaal voor een kwalitatief en schaalbaar bedrijfslandschap. Dag 2 focus ik op de sessies “Scaling Up Design Systems”, “Building (Your Own) PM Principles” en “Figma Deep Dives”. 

We kunnen niet wachten om alle nieuwe kennis en inzichten met jullie te delen. Volg onze updates tijdens de conferentie! 

Tot snel! 

Dick Doeven & Rick van der Werf

MxBlue UX-Guild