Niet in je eentje, maar met je eendje

Bij MxBlue is er maar één ding dat we liever doen dan mooie dingen maken voor onze klanten. Als je al eens met ons hebt samengewerkt, kun je waarschijnlijk wel raden wat dat is. Precies: mooie dingen maken mét onze klanten. Aan die werkwijze kleeft één nadeel. Niet gevreesd, daarvoor hebben we MxBlue Duckie.

Het grote voordeel van samenwerken met MxBlue

Eerst het grote voordeel van onze werkwijze. Doordat we onze Mendix-apps samen met je team ontwikkelen, bouwen jouw medewerkers zowel kennis van de app als Mendix-skills op. Daarna heb je ons voor de meeste dingen niet meer nodig: jullie kunnen zelf het beheer van de app verzorgen.

Een bug, wat nu?!

We werken met coding-standaarden, geven onze apps een standaardopbouw, reviewen elkaar en testen alles uitgebreid. Dus die app, die staat als een huis. Maar er kan zich altijd ergens een kleine bug hebben verstopt. ‘Even snel aan mijn MxBlue-collega vragen’, denk je als er een tegenkomt. Alleen… die stoel is nu leeg.

Duckie Debugging met MxBlue

Dat is het nadeel van onze werkwijze: doordat jullie nu zelf met Mendix kunnen werken, is het ook aan jullie om die bug op te speuren. Wij zijn ervan overtuigd dat jullie dat kunnen. Zeker in samenwerking met MxBlue Duckie. Want je staat er niet in je eentje voor, maar met je eendje.

Volg het Stappenplan voor Duckie Debugging met MxBlue:

  1. Kijk Duckie lief aan en vraag of jullie even kunnen praten.
  2. Leg Duckie in algemene termen uit wat je wilt bereiken en wat er niet lukt.
  3. Loop stap voor stap met Duckie door je model. Vertel steeds wat het doet, sla geen stappen over en wees precies. Vertel Duckie niet wat je wil dat er gebeurt, maar wat er staat.
  4. Duckie is geduldig en supergeïnteresseerd in details. En Duckie oordeelt niet, dus als je ergens een shortcut hebt genomen, kun je dat gewoon vertellen.
  5. Maar… Duckie is niet de slimste. Je moet echt alles stap voor stap uitleggen.
  6. En terwijl je dat doet, loop je naar alle waarschijnlijkheid vanzelf tegen de oplossing aan.

Waarom werkt dit?

Je vraagt je misschien af waarom Duckie Debugging werkt. Dat komt door de perspectiefverandering: doordat je Duckie elke stap moet uitleggen, dwing je jezelf om op een andere manier naar je model te kijken. Daardoor zie je dingen die je eerder over het hoofd zag. Echt, probeer het maar eens. Het zal je verbazen hoe goed het werkt.