TESTEN

Voorkomen is beter dan genezen!

Complexiteit versus snelheid

Mendix is het snelst groeiende low code platform dat steeds meer gebruikt wordt binnen organisaties en met steeds meer integraties in complexe omgevingen. Juist door deze snelheid en relatieve eenvoud van low code applicatieontwikkeling wordt kwaliteit en testvolwassenheid binnen Mendix-projecten structureel onderschat.

Veelal wordt vanwege het niet beschikbaar hebben van een ervaren tester, development kwaliteit aan de Mendix Engineers zelf overgelaten onder de noemer van T-shaped werken en het acceptatie met test aspect neergelegd bij de business eigenaren. Indien de business in deze validatietesten relatief eenvoudige fouten constateren ondermijnt dit het vertrouwen in de gehele applicatie.

Daarnaast is omwille van het vaak complexe landschap mogelijk dat de business engineer de gehele keten onvoldoende kan overzien of simpelweg niet kan testen in zijn eigen unit test. Hierdoor kan een kleine ontwikkeling prima functioneren maar uiteindelijk later in de keten alsnog fouten veroorzaken. Onze Test consultants hebben niet alleen kennis van testen maar snappen ook hoe je het slimste en meest efficiƫnt uw Mendix omgeving en integratie kunt testen.

mxblue3
process icon

Way of working

De testunit van SUPERP (moederbedrijf van MxBlue) heeft een pakket van pasklare oplossingen beschikbaar om kwaliteit te borgen binnen Mendix-projecten. Zowel voor directe ondersteuning in het ontwikkelproces als op het gebied van tooling.

Onze testconsultants beschikken over een uitgebreide tool- en skillset waarmee binnen ieder Mendix project een passende kwaliteits- en testaanpak wordt gerealiseerd. Ook beschikken zij over de nodige certificeringen voor Mendix, Tosca en SOAP-UI.

Borgen van kwaliteit begint bij het besef hiervan en kan daarna zo groot of zo klein worden ingericht afhankelijk wat men hiermee wil bereiken. Laat in ieder geval altijd een tester meedraaien in een project welke zich hard maakt voor kwaliteit. Uiteindelijk betaald zich dit dubbel en dwars terug in het tevreden gebruik van de applicaties.

Gecertificeerde testers
Onze testers hebben de nodige certificeringen voor o.a. Mendix, Tosca en SOAP-UI.
Testautomatisering
Voor bepaalde onderdelen is handmatig testen niet voldoende of tijdrovend. Hiervoor hebben we automatiseringstools tot onze beschikking.
Kwaliteit en ervaring
Door onze ervaring op testgebied leveren we altijd een goed werkende applicatie. Dit voorkomt "kinderziektes" en zorgt ervoor dat gebruikers en de business kant altijd vertrouwen houden in de nieuwe applicatie.
tommy
ck
TETRA PACK
enexis
ncab
NS
tvm

Benieuwd naar de mogelijkheden, of weet je al precies wat je wil?