UX/UI

Acceptatie, gebruiksvriendelijkheid en uitstraling

Bedrijfsdoelstellingen op een lijn met behoeften en wensen van eindgebruikers

Een groot deel van het applicatie-ontwikkelingsproces is het in lijn brengen van de bedrijfsdoelstellingen met de behoeften en wensen van hun eindgebruikers. De gebruikerservaring verbeteren en engagement creëren bij eindgebruikers is essentieel voor het vergroten van acceptatie van een applicatie, evenals het verhogen van de gebruikers’ tevredenheid – met name van belang voor zakelijke applicaties.

UX (user experience) is hoe een gebruiker een product, systeem of dienst zal ervaren, en UX design is een creatief proces om gebruikersproblemen voor te zijn en/of op te lossen, zowel visueel als functioneel. Om ervoor te zorgen dat gebruikers op de eerste plaats komen, hebben wij een aantal bewezen UX-tools en methodes die helpen om een uitstekende gebruikerservaring en interface design vorm te geven, waaronder workshops met shareholders, onderzoeksmethoden onder eindgebruikers en visualisatie methoden. Dit vormt de basis voor het succesvol ontwikkelen en implementeren van een nieuwe business applicatie met een weldoordachte UX-strategie.

ux ui 4
ux ui 2

Design Sprint

We starten projecten die een goede UX nodig hebben met een design-sprint. Dit kan een stand-alone sprint zijn of in combinatie met ‘discovery’ (de zogenoemde Sprint 0). De keuze hiervoor hangt af van de behoeften van het product, de klant en de gebruiker.

Zodra de basis van de applicatie is gevisualiseerd, maken we daarvan gedetailleerde taken voor onze ontwikkelaars in de vorm van User Stories. Bij het maken van stories beginnen we met de belangrijkste elementen van het ontwerp om een werkende applicatie te hebben, of minimaal levensvatbaar product (MVP), om uiteindelijk te bouwen aan de volledige mogelijkheden van het applicatieontwerp. Lees hier meer over “Sprint 0”.

Consultancy

Onze Mendix UX consultants zijn verantwoordelijk voor het faciliteren van de design sprint. Terwijl de Mendix Project Lead de infrastructuur en het technische aspect van de applicatie ontwikkelt, praat de UX-consultant met gebruikers en analyseert hun reacties om de user journey te bepalen.

Vervolgens ontwerpen ze de wireframes en mockups voor de applicatie, alleen of samen met visuele designers, UI designers, architecten en/of ontwikkelaars om tot een levensvatbaar en haalbare scope te komen. Aan het einde van onze Design Sprint hebben we de eerste wireframes geleverd die nodig zijn om projectvereisten in kaart te brengen.

Ervaren en gediplomeerde UX’ers
Getraind in Mendix en SAP Design Thinking en daarnaast ook gecertificeerde Mendix Ontwikkelaars
Kennis van SAP & Mendix
Onze UX-consultants hebben praktische kennis van de mogelijkheden van het S/4HANA ontwerpsysteem Fiori en diens UX guidelines, en weten het meeste uit een SAP/Mendix app partnership te halen.
ux ui 6
ux ui 2

Mendix, Fiori & ‘Mx on top of SAP’

Veel van onze klanten hebben krachtige SAP-systemen die een verfijndere oplossing vereisen voor gebruiksvriendelijkheid voor verschillende gebruikersgroepen, wat zal leiden tot maatwerk. MxBlue is gespecialiseerd Mendix partner voor Mendix applicaties die naadloos aansluiten op SAP-applicaties als frontend. Onze UX-consultants hebben praktische kennis van de mogelijkheden van het S/4HANA ontwerpsysteem Fiori en diens UX guidelines, en weten het meeste uit een SAP/Mendix app partnership te halen.

Een voorbeeld hiervan is de eigen exclusief ontworpen Fiori 3 theme package voor Mendix apps. Hierdoor wordt, naast custom ontworpen frontend voor de SAP-gebruikers, ook naadloze interactie tussen de beide platforms gegarandeerd. Met als doel dat de eindgebruiker nauwelijks het verschil ziet tussen een Fiori-app of een Mendix-app.

Bij MxBlue is het onze missie om complexe informatiestructuren minder complex te laten voelen, door ze te vertalen naar natuurlijke navigatie en pagina’s die zelfs voor de meest beginnende gebruikers zinvol en prettig zijn.

UI / FrontEnd

De UX Consultants van MxBlue zijn ervaren en gediplomeerde UX’ers die tevens getraind zijn in Mendix en SAP Design Thinking. Ze vergemakkelijken het visueel ontwerp en verzorgen de front-end implementatie van hun ontwerpen in (S)CSS. Ze zorgen ervoor dat de ontwikkelaars precies weten wat ze moeten bouwen in een gedetailleerde overdracht (handoffs). Onze designers zijn tevens ook gecertificeerde Mendix Ontwikkelaars en bouwen het front-end mee aan het product. Ze begrijpen het ontwikkelingsproces, evenals de mogelijkheden van het Mendix UI framework, Atlas UI, als het SAP Fiori Framework. Elk product heeft een doelgroep wiens wensen evalueert met de trends en overige externe factoren – daarin groeien de mogelijkheden met Mendix in mee. Onze designers zijn door hun extensieve kennis van ‘mobile first’ en responsive development in staat om applicaties te ontwikkelen op duurzame manier. Apps op basis van Mendix zijn altijd het meest levensvatbaar, flexibel en eigen gemaakt bij het investeren in het UX-proces van applicatieontwikkeling.

ux ui
tommy
ck
TETRA PACK
enexis
ncab
NS
tvm

Benieuwd naar de mogelijkheden, of weet je al precies wat je wil?